‘Simply the Best’ daverend succes!

Op 15 juni ging het dak er bijna af in de Lidwinakerk. Meer dan 500 bezoekers keken en zongen mee met het speciale Promsconcert ‘Simply the Best’ in het kader van 200 jaar Best.  Bij het slotnummer –  met een speciaal op Best geschreven tekst – zong het complete publiek uit volle borst mee. Het was de ultieme beloning voor het harde werken van de 150 betrokken muzikanten en organisatoren.

Het Symfonie Orkest Best, met 20 gastmusici, had onder leiding van dirigent en arrangeur Mari van Gils een zeer afwisselend programma samengesteld. Dankzij het enthousiasme en de inzet van Bressband BOB, onder leiding van Inge en Maurits Storms, The Bekkersband met zangeres Marjon de Haas, het voor de gelegenheid samengestelde Promskoor met zangeres Saskia Vos en het Promskinderkoor genoten vele Bestenaren van klassieke en eigentijdse muziek.

De rode draad in het programma was het nummer ‘Simply the Best’ van Tina Turner. Deze titel kreeg een heel andere lading door de verrassende fotopresentatie die een link legde tussen Best en de gespeelde nummers. Zo kregen de ‘fantastische beesten’ uit Best een hoofdrol, evenals de roemruchte Mol. Foto’s van het oude en nieuwe spoor gaven het nummer ‘The Great Locomotive Chase’ een extra dimensie.  Aimée Tubée  maakte grote indruk met haar vioolsolo tijdens ‘Sing a song for the peace’. Het kinderkoor zette dit nummer in, waarna orkest en koor bijvielen. Tabitha van Leersum kreeg een staande ovatie voor haar panfluitsolo in ‘The Lonely Shepherd’. De getoonde natuurbeelden lieten zien hoe fraai het buitengebied van Best is. Marjon de Haas en Saskia Vos vertolkten op prachtige wijze de nummers ‘I would stay’, ‘Mother Earth’ en ‘Go like Elijah’. De (goedmoedige) rivaliteit tussen Best Vooruit en de Wilhelmina Boys en de bewoners van de ene en andere kant van het spoor kwam in beeld en geluid voorbij tijdens het nummer ‘Pirates of the Carribean’.  Gelukkig werd daarna eensgezind het nummer ‘Simply the Best’ gezongen.

Klapstuk van de avond was ‘Dorp van klompen en schoenen’ op de melodie van ‘Land of Hope and Glory’. Het voltallige koor en publiek zong uit volle borst mee, terwijl ze fanatiek met de speciale Promsvlaggetjes zwaaiden. Volgens velen is daarmee het officieuze volkslied van Best geboren:

Dorp van klompen en schoenen

Tussen snelweg en spoor.

Hier is het Best wonen,

Hier is waar ik thuishoor.

 

Dorp van boter en klompen

Is voor mij een warm nest.

Echt niet zo bijzonder,

Maar toch heel erg Best.

 

Daarmee leek een einde te komen aan een geweldige feestelijke avond. Maar het publiek was daar nog niet aan toe. Het nummer ‘Thank you for the music’ was een passende toegift. Zowel publiek als muzikanten genoten volop tijdens en na dit concert. Dankzij de vrijwillige inzet van vele Bestenaren werd deze avond een doorslaand succes.

 

In het bijzonder bedanken wij: Marty van der Staak voor de presentatie, Marilou Mennen voor de regie, Paul van Gorp als dirigent van het Promskoor, Robert Spronk op de toetsen, Monique Schippers van SOL, CultuurSpoor Best voor de kaartverkoop, Hubertine van den Biggelaar voor het schrijven van het officieuze volkslied, Kees Dekkers van het fotoarchief van Fotoclub Heuveleind, Erfgoedvereniging ‘Dye van Best’, Comité 200 jaar Best en de vrijwilligers van de Lidwinakerk.

 

Diverse instrumenten mochten we lenen van Muziekvereniging Concordia Spoordonk, Harmonie St. Caecilia, het Philips Symfonie Orkest en Fanfare Wilhelmina Vlierden.

De organisatie was in handen van Mirjam Verbist-Van Hemert, Valerie Theunissen-Vermeer, Katinka Grimme en Nicole Ezendam. Linda van der Heijden maakte de graphics. Licht, geluid en podium werden verzorgd door Nick van de Westelaken van West Sound&Light.

 

Terug naar boven