Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reizende tentoonstelling – Zalencentrum Prinsenhof

2 juni 2019 : 10:00 - 17:00

Terug in de tijd met de reizende tentoonstelling 200 jaar Best

Kom naar de eerste tentoonstelling op 1 en 2 juni

De Erfgoedvereniging organiseert in verband met het 200 jarig bestaan van Best vanaf juni tot en met december een bijzondere ‘reizende’ tentoonstelling met uniek materiaal. In diverse wijken in Best is op verschillende momenten een reis door de geschiedenis van de betreffende wijk te maken. Oude foto’s, krantenknipsels, advertenties, films en videobeelden maar ook allerlei voorwerpen zijn te bewonderen. Interessant voor jong en oud, of je nu al lang in Best woont of net bent ingeburgerd. Er is aandacht voor winkels, bedrijven, onderwijs, bestuur, kunst en cultuur, religie en natuurlijk voor de Bestenaren die de afgelopen 2 eeuwen hierbij een rol hebben gespeeld.

 

Eerste tentoonstelling ‘Best Centrum’

De eerste tentoonstelling over “Best Centrum” is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 10.00 tot 17.00 uur in zalencentrum Prinsenhof. De toegang is gratis. De tentoonstelling laat onder andere de bedrijven in het centrum zien waar veel Bestenaren in de loop der jaren hebben gewerkt zoals de Boterfabriek, Tricotbest, de sigarenindustrie, IBC. Ook de komst van het klooster Nazareth en de bouw van de Odulphuskerk, de geschiedenis van de scholen vanaf 1819 en de invloed van spoor, wegen en waterwegen op de bedrijvigheid in Best komen aan bod.

 

Op unieke filmbeelden is te zien hoe het er aan toeging op een “priesterfeest” in 1938, hoe men zich in 1943 vermaakte op de Bestse kermis en zijn er beelden van een “kindheidsoptocht” rond 1950. Ook is er van alles te zien rondom het spoor net voordat de spoortunnel er kwam. Hierop zijn de vele verdwenen panden nog te zien. Kortom, de gratis tentoonstelling is een bezoek meer dan waard.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de reizende tentoonstellingen kijk op www.200jaarbest.nl of lees het in de komende edities van Groeiend Best.

Interieur drogisterij Herman Aartsen uit 1960

Gegevens

Datum:
2 juni 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Prinsenhof
Hoofdstraat 43
Best, 5683 AC
Terug naar boven