“Durp-noar-durp in beweging” 23 juni 2019

1819-2019: Het is 200 jaar geleden dat de gemeente Best zelfstandig werd. Een mooie gelegenheid om verschillende evenementen te organiseren. Een daarvan is het sportieve “Durp-noar-Durp in beweging” dat op zondagmiddag 23 juni zal plaatsvinden.

 

Best 200 Sportief…
Na een oproep aan Oirschotse en Bestse sportverenigingen is de commissie Best 200 Sportief samengesteld, waarvan Harry Smits de voorzitter is. Harry: “Waar we eerst in grote lijnen het programma, de dagindeling hebben uitgezet en de locaties geïnventariseerd, komen we nu toe aan de invulling per locatie. Bij elke bijeenkomst ontstaan spontaan weer nieuwe ideeën, de clubs versterken elkaar en brengen elkaar op ideeën. Geweldig, al dat sportieve enthousiasme!”

 

Grondgedachte…

De basis van het sportieve evenement is een recreatief sportevenement, in de breedste zin van het woord. Competitie mag, gezelligheid en verbroedering zien we ook graag. Daarbij zoeken Bestse en Oirschotse sportverenigingen elkaar op om een activiteit te organiseren. Voor en met elkaar, maar ook voor “rondreizend publiek”. Alle locaties worden via verschillende fiets- en wandelroutes aan elkaar verbonden. Daarbij kunnen Oirschottenaren en Bestenaren kiezen voor een diverse afstanden.

 

Wie – wat – waar…

Er wordt momenteel flink gesleuteld aan het programma. Voor jong en oud. Harry: “Het programma wordt ontzettend gevarieerd. E-bike parcours, dikke banden race, dansdemonstraties, hockey, voetbal, wielrennen, pétanque, turnen, tennis, badminton, vollebal, bouncebal, freerunning….het passeert momenteel allemaal de revue. En wie weet wat nog meer. De komende weken zal het programma steeds meer toegespitst worden.”

Locaties: Dorpsplein Best – Sportpark Naastenbest – Sportpark Leemkuilen – Hagelaar – ’t Zand – Markt Oirschot – Sportpark Moorland (beide onder voorbehoud) – Sportpark De Kemmer.

 

Weten welke sportclubs vertegenwoordigd zijn in “Durp-noar-Durp in beweging” of wil jij nog wat betekenen voor “Durp-noar-Durp in beweging” op 23 juni 2019, op de dag zelf of in de voorbereidingen? Neem gerust contact op met Harry Smits via 06-53719195 of met Yvonne van Beek-van Os via info@rondjebest.nl

Teenage girls take a selfie after their football game. They are pulling faces