Best veul koren korenfestival zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september komen 20 koren uit Best bij elkaar om een optreden te verzorgen. Dit vindt plaats op negen locaties in het centrum van Best. Het korenfestival begint om 14.00 uur en rond 17.00 uur zingen 400 zangers en zangeressen voor het gemeentehuis een aantal gezamenlijke liederen.

 

Het korenfestival speelt zich af op 9 locaties in het centrum van Best.

Op vijf locaties vinden de optredens binnen plaats: Prinsenhof, Odulphuskerk, Gasterij (Archipel en in Cultuurspoor.

De 4 andere locaties zijn op de Hoofdstraat (Miss Etam), Boterhoek (Bruna), Dorpsplein, Hoofdstraat (tegenover Koetstuin). Op elke locatie wordt aangegeven wie er op welk tijdstip zingt.

 

De volgende zanggroepen zijn ook te horen:

‘Best Blèk Barbershop Singers’

Deze groep bestaat meer dan 20 jaar. Het is een gezellige groep van negen mannen die, met een knipoog naar andere muzieksoorten, met overtuiging barbershop songs a-capella laten horen voor jong en oud. Wekelijks zingen zij samen met veel plezier.

 

‘Familiekoor van Loosdregt’

Tijdens de 40-jarige huwelijksmis van Janus en Dien van Loosdregt verzorgden 22 familieleden muzikaal deze viering. Vanaf dat moment is het koor ontstaan. . Ze hebben acht keer meegedaan aan de Brabantse familiekorendag en ze organiseren bijna jaarlijks een groot kerstconcert in het Prinsenhof of in ’t Tejaterke.

 

 ‘Gemengd Koor Best’

Het ‘Gemengd Koor Best’ is een enthousiast koor dat bestaat uit 35 leden, die, o.l.v. dirigent Mirjam Zweerts, met veel plezier zingen en daar veel energie uit halen. Het repertoire is veelzijdig: musicals, evergreens, volksliederen en klassieke nummers.

 

‘Gouden Appeltjes’

Het kinderkoor ‘de Gouden Appeltjes’ staat o.l.v. Marie Annick Canoy en bestaat uit een groep enthousiaste meisjes en jongens in de leeftijd variërend van 5 tot 15 jaar die allemaal van zingen houden, maar zeker ook van gezelligheid! Het koor is bij vele activiteiten en evenementen betrokken.

 

‘Mooche’

Vocal group ‘Mooche’ is een unieke mix van Belgische, Ierse en Nederlandse stemmen.

De zes leden van Mooche vormen samen eigenlijk een band, maar dan zonder instrumenten: ze gebruiken alleen hun eigen stemmen. De groep eindigde al vier keer in de top drie op het Nationaal Festival voor Vocale Ensembles.

 

‘Vocal groep NRG’

‘Vocal groep NRG’ (spreek uit: energy) is een vriendinnengroep die met elkaar de passie voor het zingen delen. Deze groep staat o.l.v. Rianne Kessels en ze treden het liefst op in wat kleinere, intieme setting zoals een huiskamerconcert, een huwelijksviering, een kerkdienst of in een hospice. Music gives energy en deze energie geeft ‘NRG’ graag door.

 

‘ZangGroep BestLeuk’

‘Zanggroep BestLeuk’ is een van de 25 clubs van PVGE-Best. De club heeft 80 leden. Het repertoire bestaat uit oude en moderne meezingers, Brabantse liedjes en smartlappen. De kracht van BestLeuk is het pure plezier en het jeugdige enthousiasme van de zangers die een gemiddelde leeftijd van 75 jaar hebben.

 

Als u meer wilt lezen over het korenfestival dan kunt u terecht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/BestVeulKoren/ of op onze website www.bestveulkoren.nl