Best veul koren korenfestival zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september komen 18 koren uit Best bij elkaar om een optreden te verzorgen. Dit vindt plaats op 8 locaties in het centrum van Best. Het korenfestival begint om 14.00 uur en rond 17.00 uur zingen  gemeentehuis 400 zangers en zangeressen voor het gemeentehuis een aantal gezamenlijke liederen zingen.

 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het instuderen van één van de gezamenlijke liederen. Dit lied heeft als titel ‘Ik heb d’n aard in Best’. Dit lied is speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Het lied is op de melodie van het Irish traditional ‘Come by the Hills’ en bewerkt voor ‘Best Veul Koren’ door Walter Carels. De tekst van dit nummer is geschreven door Hubertine van den Biggelaar.

Het lied eindigt met de woorden: ‘Een dorp van formaat, zo beschrijft de Bestenaar dat. De koffie staat klaar, dus kom maar gerust achterom. De gewone mens die houdt ons dorpke zo skon. Dan is ons Best.’

 

Ook onderstaande koren zijn deze middag te beluisteren:

Dames Barbershopkoor Best Voices

De Best Voices is een dameskoor die vanaf 2000 samen met veel enthousiasme zingen volgens de Barbershop traditie. Dit is vierstemmig zonder instrumentale begeleiding.

Onder de bezielende leiding van dirigent Toon de Vos worden nieuwe songs aangeleerd en bestaande songs aangescherpt.

 

Philips Best Voices

Sinds januari 2017 zingt Philips Best Voices op Philips Campus Noord en zij staan onder leiding van Mirjam Fitters. Het streven van Philips Best Voices is om twee keer per jaar een optreden te geven: op de campus zelf tijdens het uitreiken van de kerstpakketten en eenmaal ergens midden in het jaar. Dit jaar wordt dat dus ‘Best Veul Koren’ voor de Bestse inwoners.

 

Projectkoor SOL (Sing Out Loud)

Projectkoor SOL heeft als doel om op projectbasis zich in te zetten voor muzikale projecten die direct of indirect een goed doel dienen. De groep bestaat 6 jaar en heeft ruim 76 deelnemers. De dirigente van SOL is Saskia Vos en wordt muzikaal begeleid door een combo bestaande uit percussionist, bas/slaggitarist en pianiste.

 

PVGE Koor

Het PVGE koor bestaat sinds oktober 2007 en staat onder leiding van Jean Pennings. Met de jaren is het ledental gegroeid tot 52 leden. Ze brengen een scala van liederen zoals musicals, operette en populaire muziek welke jaarlijks in hun lenteconcert te horen zijn.

 

Zanggroep ’t Vleuts Volk

De zanggroep ‘Vleuts Volk is in het jaar 2000 ontstaan en staat onder leiding van Elly van der Tillaard. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liederen, een aantal in de streektaal en de rest uit de jaren 50, 60 en 70. Deze liederen zingen ze hoofdzakelijk in bejaarden- en verzorgingshuizen.

Terug naar boven