Activiteiten in de Vleut

Op zaterdag 14 september vanaf 13.00 uur wordt in de Vleut een populierenweide geopend. Dit is een gezamenlijk project van IVN Best, de Brabantse Populierenstichting en de gemeente Best. Hiermee wordt weer een stukje cultuurlandschap in ere hersteld. De Vleut is volop in ontwikkeling waardoor er steeds meer educatie- en recreatiemogelijkheden zijn voor bezoekers.

Programma

13.00
Verzamelen en welkom parkeerplaats bij Best Zoo (Koppelstraat)

13.00 – 13.30
Wandeling naar en opening van de populierenweide (Kanterseveldenweg), toelichting door IVN en Brabantse Populieren Vereniging

13.40 – 14.00
Onthullen informatiebord en gedenkbankje Best 200 jaar door burgemeester Ubachs. Het bankje is speciaal gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

tevens v.a. 13.00  activiteit Jeugdraad Best oudhollandse spelen (groot)ouders en (klein)kinderen (Speelveld Kanterseveldenweg)

14.30
Lokale markt en demonstratie klompen maken op traditionele wijze (parkeerplaats Koppelstraat)

15.00
Start klompenrun (parkeerplaats Koppelstraat)

17.00
Afsluiting

 

(H)oud(t) Hollandse Spelen

Vanaf 13.00 uur start een kinderprogramma. (Groot)ouders zijn welkom om samen met de kinderen deel te nemen aan diverse spelletjes. Dit vindt plaats in het nieuwe speelveld tegenover de populierenweide aan de Kanterseveldenweg. Een groot deel van de spellen is gemaakt van het hout van de gekapte A2 populieren. Iedere deelnemer ontvangt een leuke attentie. Ook is het mogelijk om een foto te laten maken in oudhollandse sfeer.

 

Wie is de snelste Bestenaar op klompen?

De klompenrun start om 14.30 uur op de parkeerplaats bij BestZoo aan de Koppelstraat. Aanmelden voor de klompenrun kan via tom@lassing.nl. Deelname is gratis als je op eigen houten klompen meedoet. Heb je geen klompen, dan kun je die bestellen via tom@lassing.nl. Snel zijn is de boodschap. De eerste 50 paar zijn verkrijgbaar voor slechts 10 euro per paar, daarna kosten ze 28,50 euro. De afstand die je moet afleggen is 1000 meter.

Vroeger werd populierenhout gebruikt voor lucifers en klompen. Speciaal voor deze dag wordt een demonstratie gegeven van ambachtelijk klompen maken. Deze klompen worden gemaakt van het hout van de eerder dit jaar gekapte populieren die langs de A2 stonden.

Terug naar boven